Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

O καλός κόουτς...


Η ομάδα έχει νέο κόουτς πλέον και νομίζω ήρθε η ώρα και για μια αλλαγή και στο editorial του blog. Για το Σφαιρόπουλο δεν έχω να γράψω πολλά. Θεωρητικά δεν ήταν και το καλύτερο μου, αλλά επειδή δεν έχω ξεκάθαρους λόγους να μην τον θέλω, είμαι της άποψης ότι όλα θα κρίθουν στη πράξη. Τα πρώτα δείγματα που είδα με ΑΕΚ μου άρεσαν μια φορά. Επειδή όμως έπεσε πολλή προπονητολογία το τελευταίο καιρό, είπα να αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα που, κατά την αποψή μου, στοιχειοθετούν μια περίπτωση προπονητή ως καλή. Φύγαμε λοιπόν (σε τυχαία σειρά)!

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που είναι τεχνικά και τακτικά επαρκής και "ψάχνεται" συνέχεια ώστε να μπορεί να βρίσκει λύσεις όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα έχει υπολογίσει μέσα στον αγώνα.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που διαλέγει το υλικό του λαμβάνοντας υπ' όψιν του όλα τα επι μέρους κομάτια του παιχνιδιού και δεν δημιουργεί "υδροκέφαλες" και προβλέψιμες ομάδες.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που μπορεί να παράξει αποτέλεσμα ακόμα και με περιορισμένα εφόδια, αλλά παρ'όλα αυτά ξέρει πότε να απαιτήσει πράγματα όταν νιώθει οτι υπονομεύεται το έργο του.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που αναγνωρίζει τα λάθη του και τολμάει να τα διορθώσει αντι να προσπαθεί να τα κουκουλώσει.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που έχει τον τρόπο να εμπνεύσει τους παίχτες του να τα δώσουν όλα για αυτόν και την ομάδα τους και όχι για την ατομική τους επιβεβαίωση.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που η ομάδα του είναι πιο σημαντική απο τη θέση του και τη προσωπική προβολή του.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που μπορεί να διαχειριστεί ψυχολογικά μια ομάδα, αλλα και καθέ ξεχωριστή προσωπικότητα.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που δεν κάνει χάρες σε μάνατζερ σε βάρος της ομάδας του.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που ξέρει να δέχεται εποικοδομητική κριτική και δεν επαναπαύεται στο καλόπιασμα των διάφορων "σφουγγοκωλάριων".

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που παίρνει πολύ σοβαρά την προπόνηση, δουλεύει πολύ την ομάδα εκεί, αλλα προσπαθεί παράλληλα να την κάνει όσο γίνεται ευχάριστη και μη επαναλαμβανόμενη.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που αναλαμβάνει την ευθύνη των αστοχιών του και δεν "βγάζει στη σέντρα" τους παίχτες του.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που δουλέυει ατομικά πάνω σε κάθε παίχτη ξεχωριστά ώστε να τον κάνει καλύτερο. Η λεπτομέρεια άλλωστε μπορεί να κάνει τη διαφορά.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που έχει μεταδοτικότητα και είναι κοντά στους παίχτες όταν έχουν κάποιο θέμα (οποιασδήποτε φύσεως).

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που διαλέγει τους συνεργάτες του με κριτήριο την επαγγελματική τους αρτιότητα, αλλα και την αγάπη τους για το σπορ που υπηρετούν.

- Ο καλός κόουτς είναι αυτός που έχει έλεγχο πάνω στα συναισθηματά του και δεν τους επιτρέπει να τον ορίζουν, σαμποτάροντας έτσι τη δουλειά του.

Εν κατακλείδι ο καλός κόουτς είναι πατέρας, δάσκαλος, εννίοτε φίλος και πάνω απο όλα στρατηγός σε μια ομάδα. Ενά πρόσωπο ισορροπημένο, που σέβεται τον εαυτό του και την εργασία του και επομένως μπορεί να δώσει όραμα και πίστη για το τελικό αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bad-ass jerseys !

Bad-ass jerseys !
by Red Pivot

Now playing...