Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Sleeping Giant


Aπό τον Dimitrio Psychotiou, a.k.a "Μήτσος"  :p

Εν αναμονή των εξελίξεων για την αντικατάσταση του Πάτρικ Γιάνγκ μέχρι το τέλος της σεζόν, της εμφάνισης στο παρκέ του πραγματικού Βασίλη Σπανούλη (όχι του φαντασματός του) και του δεσίματος της ομάδας μέσω της όχι και τόσο ενδιαφέρουσας πρώτης φάσης της ευρωλίγκας, είπα να πάρω την σκυτάλη από τον αγαπητό μοδεράτορα και να γράψω και εγώ δυο σκέψεις για το τι βλέπουμε αλλά και το τι θα θέλαμε να δούμε από εδώ και πέρα απ' την ομάδα (απ' ό,τι καταλάβατε μπούκωσε το disqus και βαριέται ο Pivot να γράψει πόστ   :p). 

Δεν έχω σκοπό να κουράσω, ούτε και να κουραστώ, γι' αυτό θα προσπαθήσω να μην πλατειάσω και να μην ασχοληθώ με θέματα όπως ''θα πάρουμε τελικά τεσσάρι'' (δεν θα πάρουμε απ ό,τι φαίνεται) και ''ίσως θα έπρεπε να πάρουμε έναν γκαρντ που να σκοράρει πιο ευκολα απ'τον D.J Strawberry'' (ούτε κι απ'αυτόν θα πάρουμε). Είχα σκοπό να ασχοληθώ με το πόσο καλά παίζει ο Πάπι όταν λείπει ο Σπανούλης, αλλά τελικά γύρισε ο αρχηγός κι έπαιξαν και οι δύο χάλια. Απ' την στιγμή που έλειπε ο Λοτζέσκι αλλά και ο Πρίντεζης περίμενα σίγουρα μια καλύτερη εμφάνιση απ τον Ιωάννη. Επίσης είχα σκοπό να ασχοληθώ με το πόσο στο λαιμό μου κάθεται ο Μπουρούσης αλλά ούτε κι αυτό θα το κάνω! Δεν θα του κάνω την χάρη. 

Τελικά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα χωρίς τον Σπανούλη; Απαντώ στα γρήγορα και χωρίς σκέψη όπως θα έκανε ο καθένας. Και βέβαια ο ολυμπιακός παίζει καλύτερα χωρίς τον κακό Σπανούλη, τουλάχιστον σ'αυτήν την εύκολη πρώτη φάση. Η ομάδα δεν έχει ανάγκη τώρα τον αρχηγό, δεν χρειάζεται τα μεγάλα του σουτ για να κερδίζει. Κερδίζει μέσα απ την καλή (κι όσο περνάει ο καιρός καλύτερη) αμυντική της λειτουργία. 

Μέσα απ την άμυνα έκανε το ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο στο παιχνίδι στην Κροατία, λόγω της κακής άμυνας έχασε στην παράταση απ' την Λαμποράλ και μέσω της άμυνας πήρε το διπλό στην Τουρκία. Μέσω της άμυνας επίσης κέρδισε και στο ΣΕΦ την Λαμποράλ. Τα σουτ τα πηραν άλλοι. Ο Λότζε, ο Αθηναίου (κουφό ε;) και ο Μάντζαρης, ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ομάδας, ο πιο σταθερός κι ένας απο τους καλύτερους άσσους πλέον στην ευρωλίγκα, ακόμα και αν κάποιοι τον βλέπουν σαν κομπάρσο. “Έλα μωρέ καλός ο Μάντζαρης αλλά...”. 

Για να επανέλθω στο θέμα του Σπανούλη. Πάμε λίγο στις ασσίστ. Η ομάδα με Σπανούλη μετράει περίπου 16 -17 ασσίστ ανα αγώνα. Μαντέψτε. Τόσες δίνει και χωρίς εκείνον, ακόμα κι αν ο Βασίλης δίνει 6,2 ασσίστ μ.ο. Ο παίχτης χρειάζεται ξεκούραση. Πέρασαν τα χρόνια και παρ’ όλο που έχει γίνει δυνατότερος και πιο γυμνασμένος σαν αθλητής, έχει χάσει την έκρηξη, την ταχύτητα και ενδεχομένως την αποτελεσματικότητα στο ντράιβ, κάτι το οποίο τον έκανε να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα γκάρντ. Πρέπει να αξιοποιήσει την ταχύτητα σκέψης που διαθέτει, να μείνει κάποιο διάστημα στα pits να ξεκουραστεί, να βγεί πιο φρέσκος, να μην περνάνε όλες οι μπάλες απ' τα χέρια του, ώστε να μην κάνει τόσα λάθη και να μπορέσει να έχει το κουράγιο να βγεί μπροστά εκεί που πρέπει.

Η λύση σίγουρα δεν είναι το “Vasilis pick n' roll” μέχρι να παγώσει η κόλαση. Ούτε το “κουράζω την μπάλα 16-17 δεύτερα κι αν δεν μου βγεί το κεντρικό pick n' roll κάνω λάθος πάσα ή σουτάρω απ' τα οκτώ μέτρα κι όποιον πάρει ο χάρος” (εδώ έχει ευθύνη κι ο coach Bullet βέβαια). Γράφω το ποστ βλέποντας το τσιρκολίκι του Ντούντα να χάνει απo την Αρμάνι χωρίς τον αρχηγό/ηγέτη της, τον Τζεντίλε. Βλέπω τον McLean και τον Lafayete να βγάζουν πάθος και να χαίρονται το παιχνίδι, να χαίρονται γιατί παίζουν κι εκείνοι στην επίθεση και σκέφτομαι ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φτάσουμε κι εμείς στο ίδιο σημείο. Δεν είμαστε πολύ μακριά πάντως...

Δένουμε όσο περνάει ο καιρός στην επίθεση (το λέω αυτό ακόμα κι όταν μόλις τελείωσε το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς, κοιτάξαμε το σκορ και το πρώτο νούμερο που είδαμε ήταν το πέντε), δεν χρειαζόμαστε τις ασσίστ του Kill Bill και του Slouky Louk, που μόλις ήρθαν οι νίκες, τον ξεχάσαμε κι αυτόν και καλά κάναμε. Αυτά που περιμένουμε τώρα, είναι να παίξουν επιτέλους όλοι οι παίκτες μαζί, να έρθει κι ο Ντόρσεϋ  :P , να δέσουμε ακόμα πιο πολύ και να τελειώσει επιτέλους αυτή η βαρετή φάση. Να μπούμε στο ζουμί, στα δυνατά ματς,  για να μπορέσουμε να βγάλουμε καλύτερα και πιο χρήσιμα συμπεράσματα.

Προς το παρόν τα συμπεράσματα είναι τα εξής επτά (τυχαίο; Δεν νομίζω :p):
1. Ο Σπαν χρειάζεται Spa και ξεκούραση.
2. Στο 4 θα παίζει ο Πάπι.
3. Χρειαζόμαστε σέντερ. Ο Μιλουτίνοφ δεν κάνει. Μπορεί σε 4-5 χρόνια να μας βγούν τα μάτια με το πόσο καλός θα γίνει, αλλά τώρα δεν...
4. Πρίντεζης. Aπαραίτητος.
5. Ο Φράουλας πάει για Μανωλάδα αν συνεχίσει να χάνει τα άχαστα.
6. ΑΜΥΝΑΡΑ.
7. Το Αθηναίου-Κατσίβελης με την Α.Ε.Κ ήταν μια χαρά τράμπα.

Υγ.1  Τι θα γίνει με το fantasy;  Καντε κάτι. Σας είπα το παίρνω πάνω μου και δεν βελτιώνομαι :p 

Υγ.2  Ευχαριστώ τον μοδεράτορα που με “έσπρωξε” τόσο πολύ να κάνω κάτι που το κάνω για πρώτη φορά. Ας ελπίσουμε το επόμενο μου post (τώρα που πήρα φόρα) να είναι καλύτερο. Περιμένω να δω ποστ κι από άλλα παιδιά. Ονόματα δεν λέω. Καλή συνέχεια στην ομάδα και καλή ανάρρωση στον Πάτρικ. Τον Γιάνγκ. Το θηρίο είναι εδώ, κοιμάται, θα ξυπνήσει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bad-ass jerseys !

Bad-ass jerseys !
by Red Pivot

Now playing...