Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Euroleague 2014-2015

Τα ρόστερ δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, αλλά ο Ζόρντι δε μπορεί να περιμένει! Η κλήρωση για την ευρωλίγκα της νέας χρονιάς είναι πλέον παρελθόν και παρ' όλο που δεν κρίνεται ποτέ τίποτα στη regular season ας πούμε δύο κουβέντες έτσι για το γαμώτο!


                 Ο πρώτος θα είναι ξεκάθαρα όμιλος δύο ταχυτήτων. Στην πρώτη ταχύτητα η Ρεάλ (του Φώτη Κατσικάρη ?) με την Εφές του Ντούντα Ίβκοβιτς. Λογικά αν περάσει και η Ούνιξ τα προκριματικά (το πιο πιθανό) θα  μπεί και αυτή στο παρεάκι των "δυνατών". Ένας όμιλος με πολλά γνώριμα πρόσωπα και παλιούς γνωστούς αν βάλουμε μέσα και τον Αργύρη Πεδουλάκη. Οι άλλοι τρείς στη δεύτερη ταχύτητα θα διεκδικήσουν λογικά την 4η θέση που δίνει την πρόκριση στο top 16 με τη Ζαλγκίρις να έχει τον πρώτο λόγο.
                  Ο δεύτερος όμιλος προβλέπεται να είναι το πάρτυ της ΤΣΣΚΑ. Οι ρώσοι ενισχύονται συνέχεια και με κόουτς το προπονητικό πουλέν μου, Δημήτρη Ιτούδη, δε πιστεύω ότι θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα να κατακτήσουν εύκολα την πρώτη θέση στον ομιλό τους. Η Μακάμπι δε ξέρουμε ακόμα πως θα παρουσιαστεί γιατί είχε πολλές απώλειες τις οποίες δεν έχει ακόμα καλύψει. Η Μάλαγα θα είναι πιθανότατα αξιόμαχη, ενώ με ενδιαφέρον περιμένω να δω και τη θριαμβεύσασα στο marketing Άλμπα τι θα κάνει στο αγωνιστικό κομάτι. Τσεντεβίτα, Λιμόζ θα διεκδικήσουν και αυτές ο'τι καλύτερο μπορούν.
                   Ο τρίτος όμιλος αν κληρωνόταν εκεί και ο νικητής των προκριματικών, που όλοι μας πιστεύουμε λίγο-πολύ ότι θα είναι η Ούνιξ του κόουτς Άρτζι, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ο όμιλος του θανάτου. Η Μπαρτσελόνα και η Φενέρ είναι φόβητρα. Η Αρμάνι έχασε παίχτες αλλά έχει χρήμα και περιμένω να φτιάξει ξανά δυνατή ομάδα. Το ίδιο και ο Παναθηναικός που την παλεύει για Καλάθη, χωρίς το χρήμα να παίζει τόσο πολύ στην εξίσωση βέβαια. Η Μπάγερν είναι ανερχόμενη δύναμη που έχει βλέψεις ακόμα και για κατάκτηση του τροπαίου στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον. Να πω ότι ξέρω κάτι για τη πολωνική Τούροφ ψέματα θα είναι, σήμερα έμαθα την υπαρξή της. Προφανώς για να εξασφάλισε θέση στην ευρωλίγκα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Πολωνία οπότε του πεταματού δε θα είναι. Τώρα σε αυτό τον όμιλο δύσκολα θα έχει τύχη.
               Πάμε και στον δικό μας τώρα. Ο Ολυμπιακός πάει για άλλο ένα καλοκαίρι πολύ οικονομικά στη στελέχωση του ρόστερ του. Οι κινησείς Λαφαγιέτ, κατα κύριο λόγο, αλλα και Χάντερ κρίνονται ως βελτιωτικές-καλές, αλλα σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσιάζουν. Επίσης όπως όλα δείχνουν θα επιμείνουμε στον συμπαθή, πλην όμως περιορισμένο, Πέτγουεϊ στη θέση 4. Ακόμα το ρόστερ δεν έχει κλείσει, άλλα δε φαίνεται ότι μπορεί η ομάδα να αλλάξει δραματικά επίπεδο. Θα παρουσιαστεί απλά καλύτερη, όταν οι κινήσεις που έχουν κάνει οι αντιπαλοί μας τρομάζουν. Επομένως απο το top 16 και ύστερα θα κυνηγήσουμε πολλές υπερβάσεις. Μακάρι να τα καταφέρουμε.
               Η Βαλένθια είναι νικήτρια του eurocup, ομάδα που κόντεψε να αποκλείσει στα ισπανικά play off την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα. Έχασε τον Λαφαγιέτ απο εμάς και τον Ντόελμαν απο τη Μπάρτσα, άλλα έχει ήδη πάρει Λόντσαρ και γενικά δείχνει διάθεση να διατηρηθεί στα ίδια υψηλά στάνταρ. Θα γίνουν πολύ ωραία ματς με αυτούς και λογικά οι δυό μας θα παίξουμε πιο έντονα για την πρωτιά του ομίλου. Όχι ότι έχει και καμία ιδιαίτερη σημασία επαναλαμβάνω, αλλα κουβέντα να γίνεται.
Η Κάχα μετά τη φετινή της παρουσία μου έβγαλε την εικόνα της εντελώς ασόβαρης ομάδας σε όλα τα επίπεδα. Ότι θα είναι ικανή και φέτος να κάνει κηδείες είναι πιθανό πάντως. Ερωτηματικό και αυτή, όπως και η Γαλατά που όμως έχει δείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα σαν ομάδα, έχει προπονητή που κερδίζει όλο και περισσότερο σεβασμό όσο περνάει ο καιρός και περιμένουμε να δούμε με τι ρόστερ θα εμφανιστεί στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου.
              Mε τους αδερφούς του Ερυθρού Αστέρα λογικά θα έχουμε αγάπες και λουλούδια πριν τα ματς, αλλα όπως έδειξαν και πέρσυ είναι υπολογίσιμη ομάδα και καλό θα είναι να ξεχαστούν οι δεσμοί φιλίας σε αγωνιστικό επίπεδο. Τελευταία ομάδα του ομίλου η λιθουανική Νεπτούνας στην οποία έχει αγωνιστεί και ο παλιός μας γνώριμος Άρβιντας Ματσιγιάουσκας. Δε ξέρω σχεδόν τίποτα για την ομάδα παρά μόνο ότι έχασε 4-2 στους λιθουανικούς τελικούς απο την Ζαλγκίρις. Επομένως μια άλφα αξία την έχει, καλό θα είναι να μην υποτιμηθεί, εξάλλου είναι λιθουανοί και αυτό λέει απο μόνο του πολλά.
 Γενικά ο 4ος όμιλος κρίνεται αρκετά ισορροπημένος, αλλά και βατός για την ομάδα μας. Τα σπουδαία βέβαια έρχονται μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bad-ass jerseys !

Bad-ass jerseys !
by Red Pivot

Now playing...